15. oktober 2024

Nye styremedlemmer til Reitan Retail

Professor i bærekraftig forbrukeradferd Siv E. Rosendahl Skard og politiker, tidligere statsråd og forfatter Linda Hofstad Helleland går inn i styret i handelsselskapet Reitan Retail.

Professor i bærekraftig forbrukeradferd Siv E. Rosendahl Skard (t.h.) og politiker, tidligere statsråd og forfatter Linda Hofstad Helleland går inn i styret i handelsselskapet Reitan Retail.

Skard er professor ved Institutt for strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole (NHH) og ekspert på bærekraftig forbrukeradferd. Hun er også styremedlem i Sportsklubben Brann og Ullevaal Stadion AS, og tidligere profesjonell fotballspiller med 11 landskamper bak seg.

Skard var en av deltagerne i Reitan Retails «Future Advisory Board», et eksternt utvalg engasjert for å gi konkrete, radikale og betydningsfulle råd om hvordan selskapet skal nå sine klimamål.

– Gjennom mitt engasjement i Future Advisory Board har jeg fått et solid inntrykk av selskapet og den sterke interne drivkraften for å møte de store bærekraftsutfordringene vi står overfor. Som forsker innen merkevarebygging og forbrukervalg ser jeg frem til å bidra i styrearbeidet i et selskap med så mange sterke merkevarer, sier Rosendahl Skard.

Hofstad Helleland er i dag stortingsrepresentant for Høyre og sitter i Utdanning- og forskningskomiteen. Hun har tidligere vært kulturminister, distrikts- og digitaliseringsminister og barne- og likestillingsminister i Erna Solbergs regjering etter en rekke ulike verv i Høyre, blant annet som kvinnepolitisk leder og som sentralstyremedlem.

Hun har også hatt en rekke internasjonale verv, blant annet som visepresident i Verdens antidopingbyrå (WADA), hatt ulike roller i Europarådet og er nå leder for komiteen for kultur, sport, vitenskap og medier.

– Jeg ser frem til å gå inn i styret for et selskap som forener sterke verdier med en klar visjon om å skape grønnere og digitale løsninger for fremtiden. Selskapet er i en unik posisjon med mulighet til å være en drivkraft for et mer bærekraftig samfunn. Jeg gleder meg til å benytte min strategiske kompetanse for å nå Reitan Retails høye ambisjoner om videre vekst og samfunnsansvar, sier Hofstad Helleland.

Reitan Retails styre består etter dette av følgende seks medlemmer:

  • Styreleder Rune Bjerke, næringslivsleder, samfunnsøkonom og tidligere politiker
  • Styremedlem Annika Sigfrid, finansrådgiver og mer enn 25-års erfaring i internasjonal investment banking
  • Styremedlem Eilert Hanoa, teknologi-entreprenør, investor og CEO i Kahoot!
  • Styremedlem Linda Hofstad Helleland, politiker, tidligere statsråd og forfatter
  • Styremedlem Magnus Reitan, administrerende direktør i Reitan Kapital
  • Styremedlem Siv E. Rosendahl Skard, NHH-professor i bærekraftig forbrukeradferd

– Jeg er mer enn tilfreds og gleder meg stort over at vi har fått på plass et så solid, relevant, høykompetent og ikke minst godt balansert styre, sier Ole Robert Reitan, CEO og deleier i Reitan Retail.

Rune Bjerke har ledet styret i Reitan Retail siden mai 2022.

– Jeg er glad for å få lede et så allsidig og kompetent styre. Reitan Retail er et spennende selskap med en fantastisk kultur, bred portefølje av kjente og kjære merkevarer og betydelige utviklingsmuligheter i Norge og internasjonalt.